> Propionianu Wapnia – konserwant

> Propionianu Sodu – konserwant

Propionian to krótko łańcuchowy kwas tłuszczowy. Twoje jelito grube właśnie odżywia się propionianem, wytwarzanym w kale przez bakterie probiotyczne. W soli z wapniem – super, bo dostarczany jest wapń. W soli z sodem tak sobie, bo tego sodu spożywamy za dużo.

Żadnych szkodliwości ja tu nie widzę.

> Siarczanu Wapnia

Siarczan wapnia to gips kiepsko rozpuszczalny w wodzie. Skoro coś się nie rozpuszcza to też się i się nie wchłania. A jak się wchłonie, to się wchłoną jony wapnie – super i jony siarczanowe – obojętne dla zdrowia.

> Chlorku Amonu – stosowany w środkach czystości

Opływasz w jony chlorkowe (każda szczypta soli w zupie ), a każda Twoja komórka produkuje jony amonowe – deaminacja aminokwasów, białko. W czym problem? Twoje ciało produkuje chlorku amonu, że ho, ho.

Twój żołądek produkuje kwas solny w stężeniu takim, że strawiłby Ci baterię łazienkową – stężenie: 1M lub 1N (w przypadku HCl na jedno wychodzi)

> Siarczanu Amonu

Jony amoniakalne – patrz wyżej. Jony siarczanowe – też nie problem.

> Syropu kukurydzianego z wysokim stężeniem cukru (fruktozy)

Nie lubisz słodkiej chałki, słodkich bułeczek? Nie jadłeś nigdy tego? Nie jadłeś nigdy słodyczy?

O.K. Bułki MC są słodkie, ale co z tego?

> Nadtlenku Wapnia … to już chyba w sumie przekroczenie o 300% zw

> ykłego składu bułki…

A co Ci ten nadtlenek wapnia zrobi? W kontakcie z kwasem solnym w Twoim żołądku zamieni się w poczciwy chlorek wapnia – dodatkowe źródło wapnia dla Twoich kości. Jeśli masz „nadkwasotę” to ją zneutralizuje. To chyba korzystny efekt. Czyż nie?

P.S.

Nie potrafię znaleźć składu mięsa w hamburgerze MC na Twojej stronie.
New