„Bułka z mąki, wody, soli i drożdży. Tak, ostatnio widziałem taką w muzeum etnograficznym” – to dezinformacja,

„Pieczemy w nocy, a one o 21.00 wciąż miękkie” – znajdź piekarnie otwartą do 16.00, a poza tym z dobrej piekarni chleb jest jadalny przez 2-3 dni (nie mylić 2-3 miesiące).

Spulchniacz-Soda raczej nieszkodliwy w umiarkowanych ilościach – masz rację – potwierdzam

A czego nie mam ochoty zjadać w bułce McDonalds- Wszystkiego czego się nie spodziewam znaleźć w typowej bułce (chyba,że McD mnie poinformuje na opakowaniu, że to nie jest zwykła bułka, tylko coś co tylko tak wygląda).

Czyli np. – nie dam rady wymienić wszystkiego…

Propionianu Wapnia – konserwant

Propionianu Sodu – konserwant

Siarczanu Wapnia

Chlorku Amonu – stosowany w środkach czystości

Siarczanu Amonu

Syropu kukurydzianego z wysokim stężeniem cukru (fruktozy)

Nadtlenku Wapnia … to już chyba w sumie przekroczenie o 300% zwykłego składu bułki…

CYTUJĄC: „takiej zdrowej buły z kotletem (…) sam nie przygotujesz sobie w domu.”

Nie, chyba było by trudno dostać te wszystkie substancje chemiczne…

Aha jeśli chodzi o zawartość mięsa w hamburgerach nie przekraczającą 14% to w linku powyżej z łatwością znajdziesz odnośnik „zawartość mięsa w mięsie”

New